Gospodinjstvo

Preteklo delo …

Delo od 6. 4. do 10. 4. 2020

V tem tednu prehajamo tudi pri pouku Gospodinjstva na spletne učilnice. Spremljajte svojo šolsko e-pošto na katero boste dobili povabilo. Za vse dodatne informacije vam je na voljo učiteljica Sonja Franko (sonja.franko@ospuconci.si).

Navodila za delo, še ta teden tudi na spletni strani: GOS-6_06042020

Delo od 30.3. do 3. 4. 2020

Pozdravljeni učenke in učenci.

Verjamem, da ste si prejšnji teden naredili osnovni urnik dnevnih opravil in ga tudi uporabljate. Kot slišite iz sredstev javnega obveščanja bomo doma še kar nekaj časa, zato je še toliko bolj pomembno, kako si boste organizirali dan.
Upam tudi, da ste se, kot sem vam priporočala, vključili v pripravo prehranskih obrokov. Še naprej velja, da si kakšno izkušnjo iz kuhinje zapišete v zvezek za gospodinjstvo. Zapis lahko opremite tudi s kakšno ročno narisano risbo ali skico.
Za nadaljnje delo predlagam, da na list papirja izpišete PRAVILA OBNAŠANJA V KUHINJI, ki so zapisana v učbeniku za gospodinjstvo na strani 67. Pri točki 6 lahko za razlago, kako varno uporabljati električne naprave v kuhinji, prosite odraslo osebo, ki živi z vami v skupnem gospodinjstvu.
List z napisanimi pravili izobesite na vidno mesto v kuhinji, da se boste pri delu lahko vedno ravnali po njih.
V kolikor bi mi želeli kaj sporočiti ali me vprašati, lahko to storite preko elektronske pošte sonja.franko@ospuconci.si

Želim vam uspešno delo in bodite doma, da ohranite svoje zdravje in zdravje družinskih članov.

Sonja Franko

Delo od 26.3. do 27.3. 2020

Pozdravljeni učenke in učenci.

Gospodinjstvo je šolski predmet, ki se neposredno dotika našega življenja doma, zato vas želim nagovoriti, da si ta čas, ko smo ostali doma, čim bolj organizirate.

Za začetek vam predlagam, da si na list papirja naredite tabelo (neke vrste urnik), v kateri načrtujte osnovne dejavnosti preko dneva in sicer za obdobje enega tedna (na primer: načrtovanje dela za šolo, sodelovanje pri pripravi jedi, pospravljanje, skrb za zdravje in dobro telesno počutje, zabava, počitek, sodelovanje pri delu na vrtu, …). Tabelo si nastavite na vidno mesto, da vas bo opominjala na načrtovane dejavnosti.

V tem času se večinoma tudi vsi družinski člani prehranjujemo doma, zato vam predlagam, da za popestritev in hkrati razbremenitev glavne kuharice ali kuharja tudi sami ali s pomočjo odrasle osebe, pripravite kakšno jed. Nekaj idej najdete v učbeniku za gospodinjstvo (recept za domači kruh na str. 69 in recepti na zadnjih dveh straneh učbenika), sicer pa izkoristite zakladnico receptov vaše družine.

O dejavnostih, ki jih boste izvedli v tem tednu, v zvezek za gospodinjstvo napišite kratko poročilo. Ob vrnitvi v šolo boste svoje dejavnosti predstavili, če boste tako želeli.

Želim vam uspešno delo in pazite na svoje zdravje.

Učiteljica Sonja Franko